вторник, 22 марта 2016 г.

У професійно-технічних навчальних закладах Запорізької області у березні стартувала робота «Школи молодого лідера»

На виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» Запорізька обласна правозахисна громадська організація «Егіда-Запоріжжя» у 2016 році розпочала реалізацію проекту «Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування», метою якого є підвищення рівня обізнаності молоді, що навчається у професійно-технічних навчальних закладах, щодо явища торгівлі людьми, попередження його та формування навичок безпечної трудової міграції.

В рамках реалізації цього проекту, за фінансової підтримки Уряду Канади та Представництва в Україні Міжнародної Організації міграції стартувала робота «Школи молодого лідера».

Проект реалізується за сприяння Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Перше навчання молодих лідерів відбулося 2 березня 2016 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту». Відкрили захід Паржницький О.В., директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, Поляков О.Д., директор Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту», Шостак А.П., голова правління Запорізької обласної правозахисної громадської організації «Егіда-Запоріжжя», були присутні методисти Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області: Шкроботько О.О., Грищенко Н.П., заступники директорів з виховної роботи ПТНЗ м. Запоріжжя та області.

12 березня 2016 року відбувся другий тренінг для тренерів «Школи молодого лідера» на базі Державного навчального закладу «Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти», 16 березня 2016 року – на базі Державного навчального закладу «Бердянський центр професійно-технічної освіти».

Навчання молодих лідерів проходило у формі тренінгу на тему «Залишайся вільним», мета якого - сформувати у підлітків уявлення про проблему торгівлі людьми та її наслідки, навчити користуватися правилами безпечної поведінки, виховувати повагу до прав людини, готовність захищати свої права, розвивати вміння аналізувати, порівнювати та узагальнювати. В ході проведення тренінгу були використанні різні форми роботи: робота в групі, самостійна робота, робота в малих групах, аналіз ситуацій, обговорення.

Всього пройшли навчання 40 юних тренерів.

Під час проведення тренінгу учні отримали знання з попередження торгівлі людьми, безпечної міграції, працевлаштування за кордоном та відпрацювали навички проведення профілактичної роботи з однолітками за принципом «рівний - рівному».

Повернувшись до своїх навчальних закладів юні тренери розпочнуть роботу з однолітками з підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми та безпечного працевлаштування в Україні та за кордоном.

Комментариев нет:

Отправить комментарий